29 Nisan 2016 Cuma

Reglan Kol Elbise & Ipad Kılıfı / Raglan Sleeve Dress & Ipad Sleeve


Herkese merhabalar!

Ödevlerime harcamadığım enerjiyi dikişe ve dikiş bloğuma harcamaktan pek memnunum. Yıllardır istediğim bir şeydi bu bloğu açmak, zira üretmeden duramıyorum (durunca rahatsızlanabiliyorum, cidden) ve sonunda buradayız. Bir instagram sayfası ile beraber açtığım bu blog sayesinde kendimi güvenli ve huzurlu bir ortamda buldum diyebilirim. Benim gibi insanlarla sevdiğimiz şeyler üzerine konuşmak, yeni fikirler edinmek ve birbirini desteklemek bilmeden ihtiyaç duyduğum bir şeymiş, burada olmaktan çok mutluyum.

--

Hey everyone!

I am very pleased with myself since I spend all the energy I didn't spen on my homeworks on sewing and on my sewing blog. I've wanted to set up a blog for years now (since I can'T stay away from crafting, otherwise it makes me ill, really) and here we are, finally. I found myself in a safe and peaceful environment thanks to this blog and instagram page I created along with it. Chatting about the things I love with people like me, finding new ideas and supporting one another had been something I needed, I am so happy to be here.



Fakat gene de sorumluluklarım ben makinamın başına oturabiliyorum diye yok olmuyor. Hala daha ödev yapmak, tonlarca yazı yazmak zorundayım. Bu sebeple arkadaşımın bana ödünç verdiği iPad'i de sık sık kullanır oldum ve kendisine çok basit bir kılıf dikeyim dedim.

--

But my responsibilities doesn't vanish just because I can sit by my sewing machine. I still have to complete my homeworks and write tons of reports. Because of this, I have been using the iPad my friend burrowed to me a lot and wanted to sew a simple sleeve for it.





Basitçe ölçtüm, 8x5" olan boyutları (1 inch dikiş payı vererek) suni derinin elyafımsı iç yüzüne aktardım, cetvelle çizdim, kestim ve diktim. Suni derinin boyaması bir yerde bitiyor, düz beyaz bir alan başlıyordu, bilerek oraya denk getirdim. Kumaşçıda artık parça olarak satılıyorken annem almış, içimden ona bin kere teşekkür ettim. Kenarlarını diktim, ucunu kapatmadım (hala daha ne yapacağımı bilmiyorum o konuda) ve bitti!

--

I simply measured the ipad, which is 8x5", then copied these measurements onto the pleather's wrong sides by using a ruler(adding the 1 inch seam allowence), I then cut it and sewed. My pleather's colour runs out at some place and it continues as plain white coloured pleather, so I put my measurements on there on purpose. My mom had bought ths pleather scraps when the fabric shop was selling them as scrap parts on sale, I thanked her again and again. I sewed the sides together but didn't finished off the hems (and I still don't know what to do about that) and it was done!


Sewing pleather was much easier and more fun than I expected!


Suni deriyi dikmek sandığımdan çok daha kolay ve eğlenceliymiş!

Ve şimdi elbiseye geçelim...
Kalıp: 03/2016 Burda, 130 Numara elbise (pervaz kalıba dahil değil)
--
Now onto the dress...
Pattern: 03/2016 Burda Magazine, Number 130 Dress (neckline facing not included)




Elbiseye volanlı kol bir türlü yakışmadı, günlük giyime uymadı.. bilemiyorum. Neticede iptal ettim. Beni birkaç gün oyaladığı için bu elbiseden soğumuştum ama bugün fotoğraflarımı çekerken (kendi fotoğraflarımı kendim çektim- nasıl olmuş?) tekrar sevdim :) Bu arada beline de artmış jarseden bi kuşak bağladım, öylesine. bir ara düzgün bir kuşak yapmak istiyorum.

--
I couldn't like the dress with the bell sleeves on, didn't fit for everyday- casual wear... I don't know. Eventually I cancelled them. I had almost disliked this dress since it stalled me for a few days (arrgh- I hate being a beginner) but I liked it again during today's photoshoot ( I shoot my own photo's- what do you think?) By the way I tied a grey jersey from the scrap pile on my waist, I should make a proper one some time.


Etek ucunu yapışkan telanet ile (sanırım adı bu) bitirdim  / I finished off  the hems with interfacing (I think that's what they are called)


Style it? /Kombin?





Ayakkabı? Some shoes?





Okuduğunuz için çok teşekkürler!
Thank you for reading!

Şimdi ben temel üst beden kalıbı çıkarmaya çalışayım.. gelişmeleri instagramda duyururum (@sewing.h)

Now I'm off to drafting a basic bodice pattern... I'll keep you posted on instagram (@sewing.h)


Sevgiler,
Hilal

3 yorum :

  1. Elbiseye bayıldım. Kalıp nasıldı... biraz bilgi lütfen.... tam bedeninizi mi calistiniz. Burda kalıpları biraz büyük oluyor ya bazen....güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  2. Elbiseye bayıldım. Kalıp nasıldı... biraz bilgi lütfen.... tam bedeninizi mi calistiniz. Burda kalıpları biraz büyük oluyor ya bazen....güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkür ederim, çok kibarsınız. Haklısınız modeli eklememişim, burda 2016 Mart sayısı, 130 numaralı model. S/36 giyen biriyim, 17 numaralı bedenini çalıştım bu elbisede ve evet, oldukça boldu, yani kemersiz giyebileceğimi sanmıyorum. Ancak tesettür giyim için maksi yapılırsa şahane duracağı kanaatindeyim.
      Yapıcı eleştiriniz için teşekkür ederim bu arada, kalıp bilgisini yazıya derhal ekleyeceğim :)

      Sil